Regelskola hösten 2014

Hej alla fina Rookies!

Nu kör vi snart igång höstterminens regelskola – hoozaaah!

Datumen som gäller är:
30/9 Regelskola 1 – Basics
7/10 Regelskola 2 – NSO
21/10 Regelskola 3 – Regler, penalties
4/11 Regelskola 4 – Regler, penalties ON TRACK
11/11 Regelskola 5 – Re-cap, frågestund


Vi träffas i konferensrummet i Angered kl. 18-19.
OBS! den 4/11 kör vi regelskola on track för att visa er hur penalties och situationer kan se ut. TG har avsatt en timme från träningstiden till regelskolan, dvs vi träffas i vanliga träningshallen mellan kl. 19-20. <<--  Obsobs viktigtviktigt


Officials önskar att ni alla förbereder er inför varje regelskola genom att läsa på lite om varje ”tema”. Det är varje persons eget ansvar att närvara på regelskolorna. Kan en inte vara med vid ett tillfälle så får en läsa på lite extra istället. Eftersom vi har så kort om tid så kan vi liksom inte hålla på och repetera vad vi gått igenom på tidigare tillfällen utan vi håller oss till varje tema.

Regelskola innebär läxa! Vi kommer ha en tjusig frågelåda där en kan lämna frågor etc. och vi vill gärna att alla bidrar till detta Sista tillfället kommer vara en re-cap av det vi gått igenom. Då kör vi frågestund/svar på frågelåda. Kanske även lite mysigt avslutningsfika.

Hur förbereder en sig på bästa sätt? Genom att gå in på www.wftda.comsåklart! WFTDA är ju den organisation vi tillhör och vars regler vi följer. Förslagsvis laddar ni ner pdf:en ”The rules of flat track roller derby”. WFTDA har även en kalasbra app till både iPhone och Android. Den kostar en liten slant (typ 70 spänn eller nåt sånt). Väl värt pengarna!

Appar är en bra grej överlag! Roller Derby Test O’matic finns till både iPhone och Android plus på webben. Här kan en testa sin regelkunskap. Rekommenderas! Appen RollerDerby finns såvitt jag vet bara till iPhone. Den är rätt basic; hur går spelet till, regler, ref hand signals osv. Minimum skills-appen finns till iPhone och till Android, där kan en kika på vad en ska kunna för att klara MS. Finns säkert många många fler. 
Internet är ju en källa till outsinlig kunskap, så googla! Massor!!

CCR har en grym NSOclopedia som alla bör läsa! En äldre version finns i GBGRDs medlemsgrupp på Facebook (under filer). Vi ska försöka fixa så att en uppdaterad version kommer upp så snart som möjligt.

Hoppas ni är lika peppa på regelskola som vi är! Det kommer bli jättekul och supermysigt.

/GBGRD Officials

Etiketter: intrablogg regelsskola

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln